Fokker Next Gen: duurzaam vliegen voor iedereen

De wereld bereidt zich voor op een toekomst zonder gebruik van fossiele brandstoffen. Nergens is deze uitdaging groter dan in de luchtvaartindustrie. Hoe kunnen we vliegen bereikbaar houden voor het grote publiek, oftewel “how to enable future generations to experience the joy of flying”?

Het team van Fokker Next Gen houdt zich bezig met de ontwikkeling van technologie om kerosine te vervangen door duurzaam geproduceerde waterstof.

Afbeelding1

De eerste concrete stap die het ontwikkelteam zet is de ombouw van een Fokker 100 vliegtuig naar een vliegende demonstrator waarbij de voortstuwing zowel op kerosine, duurzaam geproduceerde kerosine (SAF) als waterstof kan plaatsvinden. Vervolgens zal het team zich toeleggen op de ontwikkeling en bouw van een geheel nieuw type vliegtuig op basis van de ervaringen met deze demonstrator.

Vanuit de overheid is er steun vanuit het Nationaal Groeifonds via de Luchtvaart in Transitie agenda.

Onze 2 sprekers hebben een zeer indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in de Nederlandse vliegtuigindustrie en daarbuiten : Rudi den Hertog en Henry Marsman.

Rudi den Hertog start zijn loopbaan in 1969 bij Fokker o.a. als assistant chief engineer bij de ontwikkeling van de MDF100 en chief engineer Fokker F.28 en Fokker 100. Op dit moment is Rudi bij Fokker Next Gen Chief Engineer. Henry Marsman start zijn loopbaan bij Fokker in 1978 en daar o.a. actief in configuratie- en projectmanagement en IT. Op dit moment is Henry bij Fokker Next Gen Director Business Planning.

Grijp deze unieke kans om kennis te maken met het toekomstperspectief van de Nederlandse luchtvaart … kom naar de lezing … en u draagt tevens bij aan ons goede doel www.hulphond.nl

Nu al meer weten over Fokker Next Gen ? kijk dan op www.fokkernextgen.com

Evenement-informatie

Startdatum maandag 11 maart 2024 19:00
Max. deelnemers 30
Ingeschreven 30
Prijs per persoon € 25,00
Locatie JetSupport

Sorry, het evenement is nu vol en we konden geen registratie meer accepteren